"Stay foolish. Stay hungry"- Steve Jobs


Dobro, citati možda i nisu najprofinjeniji način za započeti priču, ali ovaj je jedan od onih prema kojima želim živjeti. A vjerojatno bolje izgleda od naslova “Što ja mislim o sebi” (to mi je bio plan b). Ako ste dogurali čak do ovdje, znači da vas je privukao sadržaj (ili ste moja žena koja provjerava pravopis i smisao). Pa dobro Antune, tko si ti? Reci nam nešto o sebi. Kako izgledaš kad nisi okrenut leđima prema kameri i zašto baš Undiscovered Landscapes?

Ljudsko biće. Znatiželjan. Strastven oko svega što radim. Volim većinu audio i vizualnih umjetnosti. Kuhanje. Bicikliranje. Čitanje knjiga. Humor. Vjerujem da je velik broj nas na Zemlji zato da ispunimo svoj puni potencijal. Fotografija je za mene glavni alat koji koristim u tu svrhu. Istovremeno, omogućuje mi da se nastavim igrati, da nikad ne odrastem (bar ne na onaj način kako su nas učili) i da istražujem ono što me zanima.

O Undiscovered Landscapes


Undiscovered Landscapes je duboko urezano u moju srž i ima dva značenja. Doslovno, uvijek će postojati neki krajolik koji tek treba otkriti i fotografirati. Neko mjesto na kojem još nisam bio. Moj ulaz u fotografiju je bio kroz pejzaže. Nakon više od petnaest godina, oni još uvijek predstavljaju onaj dio mene kroz koji se najviše povezujem s prirodom. Stoga sam imenom želio dati svojevrstan hommage onom dijelu sebe koji me povukao u tom smjeru.

U prenesenom značenju, krajolik može predstavljati neistražena iskustva. Za mene, to predstavlja svojevrsno putovanje, odnosno istraživanje dijelova sebe u koje još nisam dovoljno duboko zavirio i čiji potencijal nisam do kraja oslobodio. Ime me podsjeća da taj put, nazovimo ga osobnim rastom, nikad ne završava. Barem ne u ovom životu. Zvuči nategnuto? Možda. Ali meni ima smisla. I to mi je dovoljno.

Klijenti, suradnje i objavljivane fotografije:

Studio Ana Deg
Design MM Projekt
Zetho
Themelia Zagreb
Kreativni Krajobrazi
Hrvatske vode
Park prirode Žumberak
Inchoo
Kamp Galeb

Hrvatska Turistička Zajednica
Mitsubishi Motors Croatia
Spin City
Lumen tržišne komunikacije
Top Terme Topusko
ImpactHub Zagreb
Tales of Croatia
POU Velika Gorica
Mario Huljev

National Geographic Hrvatska
Pictures Magazine
Jutarnji list – Dom i Dizajn
Večernji list – Dom i Vrt
Večernji list – Sport
Auto start
Hrvatska Vodoprivreda,
Oris – časopis za arhitekturu
POU Velika Gorica